OJAI residence

Set in the East End of Ojai amongst expanses of orange groves and mountain views, the Ojai house was the result of an extensive renovation to create a bright & airy family home – an escape from the city. The original floor plans presented great challenges, with the existing house having been added on to over the decades without any consideration to light or circulation. Electric Bowery worked closely with the client, along with Amber Interiors, to reconfigure and redesign the home in its entirety – a complete transformation within the existing footprint that gave the home new life. Paired with extensive landscape by Paul Hendershot, a fifty-foot pool, outdoor entertaining pergola and completely new glazing and recladding of the existing structure, the resultant Ojai house stands out as a particularly warm and inviting home inside and out, fit perfectly within its picturesque setting.

 

Photos by Tessa Neustadt