Walnut House

Local Venice residents hired Electric Bowery for the renovation of their 1950’s 2 bed 1 bath bungalow to incorporate a 420sf addition including a new oversized kitchen, 3 bedrooms, 2.5 bathrooms and improved circulation throughout. Open ceilings, new skylights and pocketed sliding doors expand the indoor/outdoor feel of the home, with landscaped gardens and exterior decks designed by Electric Bowery surrounding all sides of the corner lot. Further, the overall re-envisioning of the existing 1200sf home results in a new modern roofline that integrates the existing structure to the new addition and draws more light into the entire home while still offering privacy for the Venice homeowners.

Working within a tight budget, the Electric Bowery team worked closely with the clients to incorporate all desired elements into the final design, mixing finishes and utilizing creative ideas to result in a high end design product.